19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Vanilkové rohlíčky podle babičky Aničky

Název Množství a jednotka
polohrubá mouka 280 gramů
máslo 210 gramů
cukr mletý 70 gramů
mleté vlašské ořechy 100 gramů
vejce slepičí syrové (pouze žloutek) 2 kusy
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 10 min.
Jarča



Postup
Na vál dáme mouku a do ní máslo nakrájené na kousky, prosetý mletý cukr, mleté vlašské ořechy, vanilkový cukr a žloutky. Vypracujeme hladké těsto, které dáme do mikrotenového sáčku a do ledničky. Po hodině si z těsta utvoříme váleček, nakrájíme ho na stejné kousky a vytvarujeme rohlíčky.Upečené rohlíčky ještě teplé obalujeme v mletém cukru s vanilkou. Můžeme je také obalovat ve směsi kakao s cukrem.


 


RECEPTY

Pikantní pstruh

Postup: Vykuchané, umyté, osušené pstruhy nasolíme a necháme odležet. Pokapeme... zobrazit recept

RECEPTY

Špaldoto s cizrnou

Postup: Špaldové kroupy uvaříme v osolené vodě doměkka - na jeden čtvrtlitrový hrnek... zobrazit recept

RECEPTY

Grilované kuře se zeleninou ratatouille

Postup: Zeleninu kromě rajčat nakrájíme na kostičky a orestujeme na olivovém oleji.... zobrazit recept

RECEPTY

Smažený květák

Postup: Květák vcelku uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Uvařený květák necháme... zobrazit recept

RECEPTY

Jednohubky s pomazánkou

Postup: Uvaříme 3 vejce natvrdo.Připravíme základ 3 pomazánek. Do mísy si dáme tvaroh,... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

Šenovská Bašta

Naše restaurace nabízí výběr jídel tradiční české kuchyně, bohatou nabídkou 50...